Dry Needling

Dry needling, soms ook Intramuscular stimulation “IMS” genoemd, is een behandelmethode waarbij met een droge (dry) acupunctuurnaald kortdurend in verdikkingen van een spier wordt geprikt. Hiermee worden de ‘knooppunten’  in de spieren snel en langdurig ontspannen. De behandeling wordt onder andere toegepast voor de behandeling van een myofasciaal pijnsyndroom, stijfheid en pijn in de spieren. De methode is ontwikkeld in de jaren zeventig van de 20ste eeuw door de Canadese arts C. Chann Gunn. In Nederland wordt de behandeling uitgevoerd door fysiotherapeuten en is in 2007 door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie opgenomen in het beroepsprofiel.

Wij zullen aan de hand van een gesprek en gericht onderzoek uw klachten beoordelen. Hierna worden de spieren die mogelijk de pijn veroorzaken nader onderzocht. In die spieren wordt dan bewust gezocht naar triggerpoints (een knoop in een spier die naast lokale drukpijn ook pijn op afstand veroorzaakt). Specifiek deze plaatsen gaan wij dan behandelen om de spieren te ontspannen en zo de triggerpoints uit te schakelen.
Het inbrengen van het naaldje voelt u in principe niet. De spier spant zich even kort aan wat een soort kramp gevoel geeft. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kunt u gemakkelijker bewegen.

U bent altijd welkom voor een proefbehandeling. Voor meer informatie kijkt u op http://www.dryneedling.nl