Andullatie

Gedurende de andullatie behandeling, die zo’n 15 à 30 minuten duurt, ervaart de patiënt zowel warmte via infrarode straling, als pulserende, ontspannende trillingen in het lichaam. De infrarode warmte verbetert de bloedsomloop en wordt daarom sinds vele jaren toegepast in de medische wereld. Infrarood bestrijdt tevens pijn en ontstekingen en verzacht verkrampte spieren bij (top)sporters. De overdracht van de trillingen naar de lichaamsorganen gebeurt via een proces dat‘resonantie’ heet. De trillingen van de Andumedic (het matras) wekken deiningen op in het vocht waarin de lichaamscellen zich bevinden. Hierdoor worden de cellen gestimuleerd om meer energie te produceren. Daarnaast worden de lichaamseigen doorbloeding en het lymfesysteem zeer sterk gestimuleerd. De massage met andullatie gebeurt in een liggende positie op een speciaal matras met de onderste ledematen ineen houding die ontspannend is voor de rug. Andullatie verzacht rug- en andere pijnklachten direct. Nu ook thuis te gebruiken. Europese en Internationale instanties hebben geoordeeld dat u kortdurende andullatie sessies ook op een veilige manier thuis kunt ondergaan. De trillingen hebben geen bijwerkingen.

Andullatietherapie is een opkomende, compleet pijnloze methode om pijn te bestrijden. De patiënt hoeft er géén geneesmiddelen voor in te nemen of operatieve ingrepen te ondergaan. Via de Andumedic, een speciaal ontwikkeld matras, kunnen veel (pijn)klachten worden verzacht of worden opgelost. De ontwikkeling van de andullatie technologie is gebaseerd op onderzoek, gepubliceerd door buitenlandse (België, UK, China, Italië, Duitsland, Canada, Spanje, Nieuw Zeeland, USA, Zweden) en Nederlandse Universitaire instellingen (RUG, KUL). Andullatie wordt reeds in verschillende landen over heel de wereld toegepast. Ook in ons land schaffen steeds meer artsen, specialisten, fysiotherapeuten en paramedici de Andumedic aan vanwege de ontspannende en rustgevende effecten. Mensen met chronische pijnklachten (rugklachten, spanningsproblemen, artrose, reuma etc.) ervaren meestal direct een verzachting van de pijnklachten.

Volledige lichaamstrillingen via de andullatiemethode hebben wetenschappelijk bewezen effecten op meerdere lichaamsfuncties. Veel patiënten met andere aandoeningen hebben eveneens baat bij gebruik van de Andumedic. Hoewel het merendeel van de patiënten profiteert van behandeling met andullatie – maar liefst 84% vertoont een aanzienlijke  verlaging van de klachten – is er altijd een minderheid die niet gevoelig is voor de trillingen. Dit is spijtig genoeg genetisch bepaald. Het is aangetoond dat bij een langdurige/chronische  aandoening tot 84% van de patiënten een verzachting van de pijn ervaart als ze regelmatig/dagelijks een behandeling met andullatie aan hun traditionele behandeling toevoegen. Andullatie kan helpen om pijnklachten te verminderen, maar kan een chronische aandoening helaas niet genezen.

Fysio Morra beschikt over een Andumedic matras, indien u interesse hebt in een sessie maakt u dan een afspraak.

U kunt bij ons een 10-rittenkaart kopen voor € 150.